Lagstad skolas fritidsverksamhet för låg- och högklasserna 2021 - 2022

På din fritid har Du som elev möjlighet att delta i olika aktiviteter och mångsidig verksamhet som Föräldraföreningen arrangerar med sina samarbetspartners.

Om du har idear om klubbar, skicka gärna info till Lagstadff at gmail.com

Klubbar våren 2022

(Tabellen updaterad 19.4.2022)

Mera info om klubbar hittar du här:

Fotoklubb åk 1-6

Ledare: Janica Lönn

Deltagare: Elever i åk 1-6, min 6 / max 10 deltagare

Avgift: 40€/ termin

Plats:  Resurslärarrummet, Lärbo

Tid: Måndagar åk 1-6 kl 13.15-14.00 7.3.-16.5.

Eleverna får bekanta sig med fotografering som en uttrycksform. Under klubbens gång kommer vi att titta på olika slags fotografering, bla dokumentärfotografering, porträttfotografering och landskapsfotografering. Dessutom kommer vi att göra små minifilmer. Vi kommer även att pröva på både bild och videoeditering. Deltagare ska ha egna telefoner/paddor eller kameror man kan ta bilder med.

Experimentklubb (på finska) åk 3-6 - inhiberad

Ledare: Kimmo Kamppari.

Deltagare: Elever i åk 3-6, min 7 / max 12 deltagare

Avgift: 40€/termin

Plats: Sommarro (textilslöjdsalen)

Tid: måndagar 14.15-15.15 7.3.-16.5.

Tiedekerho, ordnas på finska för åk 3-6 med Kimmo Kamppari. En klubb där barnen får experimentera med olika saker, spännande trix med kemi och fysik.

3D-klubb åk 6-10 - inhiberad

Ledare: Clarice Finell och Niclas Paul

Deltagare: Elever i åk 6-10, min 6, max 12 deltagare

Avgift: 40€/ termin

Plats: Wårlund, textilsalen (nya sidan 3 våning)

Tid: Måndagar 15.00-16.00, börjar 7.3. och slutar 16.5.

Eleverna kan designa egna föremål med 3D-designprogram som sedan printas ut med skolans 3D-printrar Darwin & Dressie.

Konstklubb åk 1-6

Ledare: Gea Björkskog

Deltagare: Elever i åk 1-6, min 6, max 12 deltagare

Avgift: 30€/termin

Plats: Sommarhem (bildkonstsalen på högklassidan)

Tid: Tisdagar kl 13.15-14.15 från 8.3. till 17.5.

Under kursen får du pröva på olika tekniker så som målning, teckning och tryckteknik. Vi skapar med olika material bl.a. papper, lera, tyg. Materialet ingår i deltagaravgiften.

Skateboard åk 4-10

Ledare: Petrus Marttila / Skeittipaku

Deltagare: Elever i åk 4-10, min 7, max 25

Avgift: 20 € / termin

Plats: ute; Kirkkojärvi Skatepark

Tid: Tisdagar 15.00-16.30, börjar 26.4. och slutar 24.5. (31.5. som reserv om det har varit dåligt väder)

Alla som är intresserade kan delta (från nybörjare till pro). Det finns 20 bräden och hjälmar och deltagare behöver ingen egen utrustning, men har man egen skate och hjälm så är det bra.

Syklubb för musikalen åk 4-10 - inhiberad

Ledare: Clarice Finell

Deltagare: Elever i åk 4-10, min 6, max 16 deltagare

Avgift: 0€/termin

Plats: Wårlund, textilsalen (nya sidan 3 våning)

Tid: Tisdagar kl 15.00-16.15, börjar 2.11. och slutar 30.11.

Syklubb för kostymer till Addams family musikalen i Lagstad! Lär dej göra kostymer till teater och musikal! Vi jobbar med kläder och tyger och skapar dräkter till skolans musikal. Vi syr, klipper, färgar och bearbetar tyg och andra material.

The Addams Family Musikal åk 7-10

Ledare: Benjamin Thorström och Mikaela Wegmüller

Deltagare:  Elever i årskurs 6-10

Avgift:

Plats:

Tid: Vi kommer att öva främst tisdagar mellan kl.15-17.

Vi kommer att under perioden hösten-vinter-våren att öva in pjäsen och visa upp den inför publik någongång under nästa år.

Anmälning: till mikaela.wegmuller@undervisning.esbo.fi

Läxlabb (skolan)

ordnas för åk 1-10. Klubben har ingen deltagaravgift och är öppen för alla elever som vill göra sina läxor i skolan. Tiden kan lite ändrats när perioden byts. Inga anmälningar.

WAU åk 1-2

Ledare: Espoon Telinetaiturit

Deltagare: Elever i åk 1-2

Plats:

Tid: Torsdagar 08.00-09.00, börjar 9.9., slutar 19.5.2022 (åk 1-2)

Anmälningar:  https://info.suomisport.fi/

Avgiftsfri motionsklubb med låg tröskel. Alla anmälda är försäkrade av Esbo stad. Klubben är bara för skolans egna elever!

Torsdagar från kl 8.00-9.00 Klubbarna ordnas på vårperioden 2-20. Under skolornas lovtider ordnas inga klubbar.

Teater åk 2

Ledare: Petra Norrgård

Deltagare: Elever i åk 2

Avgift: 65€

Plats: bibliotek

Tid: Torsdagar 14.00-15.00, 17.1.-25.4.2022

Vill du prova på teater som hobby? Då är teaterskolan i Esbo något för dej! Ingen förhandskunskap krävs - kom med och prova en gång gratis! I teaterskolan i Esbo i EBUF:s regi lär vi oss teaterkonstens grunder med hjälp av lek och olika dramaövningar. Vi lär oss återberätta samt agera på scenen. Vi kommer att röra på oss och låta fantasin flöda. Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Till andra åk, finns det andra klubbar på Thorstorp, mera info från Ebus sidor.

Anmälning via Ebufs sidor: www.ebuf.org/sv/teaterskola

Praktiska råd

Elevens vårdnadshavare gör anmälan.

Om du är förhindrad att närvara vid första timmen, skicka e-post till klubbansvarig för att bekräfta ditt deltagande.

Fakturering av klubbavgifterna görs under hösten / våren respektivt. Fakturan skickas till den epostadress som kommer med anmälan.

Man kan hoppa på en klubb, som pågår hela läsåret, mitt under klubben, ifall det finns plats. Vi behåller rätten att ändra klubbar, priser och tider. Information kommer att ges ut på föräldraföreningens hemsida, facebook och via Wilma.

Föräldraföreningen erbjuder möjligheten att få nedsatt eller gratis deltagaravgift. För att få en nedsatt avgift (50%) eller en fri plats bör man skicka en skriftlig "ansökan" (lagstadff@gmail.com) där man motiverar behovet. Klubbansvarig behandlar ansökan konfidentiellt och ger beslut över epost.

Kontaktpersoner för klubbarna:

För mera information om klubbarna, kontakta lagstadff@gmail.com

Ifall av tekniska problem med anmälningsblanketten,
kontakta Maria Ehrnrooth, mariaehrn2014 at gmail.com.

Våren 2022 (FF)

Fotoklubb åk 1-6

Skateboard åk 4-10

Experiment åk 3-6 - inhiberad