Lagstad skolas fritidsverksamhet för låg- och högklasserna 2020 - 2021

På din fritid har Du som elev möjlighet att delta i olika aktiviteter och mångsidig verksamhet som Föräldraföreningen arrangerar med sina samarbetspartners.

Om du har idear om klubbar, skicka gärna info till Lagstadff at gmail.com

Kurser/Klubbar hösten 2020

Just nu planerar vi ​ännu innebandy (söker ledare), parkour, showdans och cykling.

(Tabellen updaterad 14.8.2020)

Mera info om klubbar kommer du att hitta här:

WAU åk 1-2 och 3-6

Ledare: Espoon Telinetaiturit

Deltagare: Flickor och pojkar i åk 1-2 och 3-6

Plats: Må Ängen, Ons Hagen

Tid: Torsdagar åk 1-2, 08.00-08.45 Hagen

Tid: Måndagar åk 3-6, 14.35-15.35 Ängen

Anmälningar: från 17.8. framåt http://www.espoontelinetaiturit.fi/wau-kerhot/

Syklubb åk 4-10

Ledare: Clarice Finell

Deltagare: Flickor och pojkar i åk 4-10, min 6, max 16 deltagare

Avgift: 40€ / termin

Plats: Wårlund, textilsalen (nya sidan 3 våning)

Tid: Tisdagar 14.40-16.10, börjar 1.9. och slutar 24.11.

Eleverna kan planera och sy ett plagg åt sig själv med hjälp. Plagget kan vara vad som helst från t-skjorta till Cosplay dräkter. Eget material (tyg) med!

Fotoklubb åk 1-6

Ledare: Janica Lönn

Deltagare: Flickor och pojkar i åk 1-6, min 6 / max 10 deltagare

Avgift: 40€/ termin

Plats:  på kommande

Tid: Tisdagar 14.15-15.00 (åk 1-6), börjar 1.9. och slutar 17.11. (ingen timme vk 41 och 42)

Eleverna får bekanta sig med fotografering som en uttrycksform. Under klubbens gång kommer vi att titta på olika slags fotografering, bla dokumentärfotografering, porträttfotografering och landskapsfotografering. Dessutom kommer vi att göra små minifilmer. Vi kommer även att pröva på både bild och videoeditering. Deltagare ska ha egna telefoner/paddor eller kameror man kan ta bilder med.

Sångklubb åk 5-10

Ledare: Janica Lönn

Deltagare: Flickor och pojkar i åk 5-10, min 6 / max 10 deltagare

Avgift: 40€/ termin

Plats:  på kommande

Tid: Tisdagar 15.05-15.50, börjar 1.9. och slutar 17.11. (ingen timme vk 41 och 42)

Vi väljer sånger enligt gruppens önskemål.

Skateboard åk 4-10

Ledare: Petrus Marttila / Skeittipaku

Deltagare: Flickor och pojkar i åk 4-10, min 7, max 25

Avgift: 20 €/ termin

Plats: ute (Kirkkojärvi betongskatepark)

Tid: Tisdagar 15.00-16.30, börjar 1.9. och slutar 22.9.

Kursen blir en helhet som genomförs 4 gånger i september. Alla som är intresserade kan delta (från nybörjare till pro). Det finns 20 bräden och hjälmar och deltagare behöver ingen egen utrustning, men har man egen skate och hjälm så är det bra. Det kommer att bli på våren också reunion då alla träffas för en gemensam session igen.

Läxlabb (skolan) - på kommande till listan

ordnas för åk 1-10. Klubben har ingen deltagaravgift och är öppen för alla elever som vill göra sina läxor i skolan. Tiden kan lite ändrats när perioden byts. Inga anmälningar. (Plats: på kommande)

Teater åk 1-2

Ledare: Petra Norrgård

Deltagare: Flickor och pojkar i åk 1-2

Avgift: 65€

Plats: på kommande

Tid: Torsdagar 13.15-14.15

Vill du prova på teater som hobby? Då är teaterskolan i Esbo något för dej! Ingen förhandskunskap krävs - kom med och prova en gång gratis! I teaterskolan i Esbo i EBUF:s regi lär vi oss teaterkonstens grunder med hjälp av lek och olika dramaövningar. Vi lär oss återberätta samt agera på scenen. Vi kommer att röra på oss och låta fantasin flöda. Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Till andra åk, finns det andra klubbar på Thorstorp, mera info från Ebus sidor.

Anmälning via Ebufs sidor: www.ebuf.org/sv/teaterskola

Experimentklubb (på finska) åk 1-4

Ledare: Kimmo Kamppari.

Deltagare: Flickor och pojkar i åk 1-4, min 7 / max 10 deltagare

Avgift: 40 €/ termin

Plats: på kommande

Tid: Torsdagar 14.00-15.00, börjar 3.9. slutar 12.11.

Tiedekerho, ordnas på finska för åk 1-4 med Kimmo Kamppari. En klubb där barnen får experimentera med olika saker, spännande trix med kemi och fysik.

Chillingklubben för åk 7-10

Tid: Onsdagar varannan (jämna) vecka kl 12-18

Ordnas av Esbos stads ungdomsverksamhet.

Matklubb för åk 7-9

Tid: Onsdagar varannan (ojämna) vecka kl 15-16

Ordnas av Esbo Stad.

Matlagning enligt ungdomarnas önskemål varannan onsdag (ojämna veckor) i Lagstads skola på chill klubben.

Anmälningarna under dagens lopp på chillis eller via telefon till Bettina Stenbäck 043 8252604.

Filmklubb för åk 7-9

Tid: Onsdagar varannan (jämna) vecka kl 15-16

Ordnas av Esbo Stad.

Vi ser på film enligt ungdomarnas önskemål varannan onsdag (jämna veckor) i Lagstads skola på chill klubben.

Praktiska råd

Elevens vårdnadshavare gör anmälan.

Om du är förhindrad att närvara vid första timmen, skicka e-post till klubbansvarig för att bekräfta ditt deltagande.

Fakturering av klubbavgifterna görs under hösten / våren respektivt. Fakturan skickas till den epostadress som kommer med anmälan.

Man kan hoppa på en klubb, som pågår hela läsåret, mitt under klubben, ifall det finns plats. Vi behåller rätten att ändra klubbar, priser och tider. Information kommer att ges ut på föräldraföreningens hemsida, facebook och via Wilma.

Föräldraföreningen erbjuder möjligheten att få nedsatt eller gratis deltagaravgift. För att få en nedsatt avgift (50%) eller en fri plats bör man skicka en skriftlig "ansökan" (lagstadff@gmail.com) där man motiverar behovet. Klubbansvarig behandlar ansökan konfidentiellt och ger beslut över epost.

Kontaktpersoner för klubbarna:

För mera information om klubbarna, kontakta lagstadff@gmail.com

Ifall av tekniska problem med anmälningsblanketten,
kontakta Maria Ehrnrooth, mariaehrn2014 at gmail.com.

Hösten 2020 (FF)

Syklubb åk 4-10

Fotoklubb åk 1-10

Sångklubb åk 5-10